Suomi 2030

Visio monikulttuurisesta, rikkaasta ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta Suomesta vuonna 2030.

Lasit tekivät valtuutetun – Tena Lady pidentää työuraa

Viikon päästä 70-vuotta täyttävä Eva Biaudet esiintyi eilen upeassa ”20 vuotta vähemmistövaltuutettuna” -juhlamainoksessaan HySan etusivulla.

Mainoksen vasemmanpuoleisessa kuvassa hymyilevällä Eva Biaudet’lla on silmälasit sekä tittelit vähemmistövaltuutettu ja presidenttiehdokas. Oikeanpuoleisessa kuvassa pelkällä etunimellä kutsuttu Eva seisoo pelkässä Tena-vaipassa.

LASIT TEKIVÄT MINUSTA VALTUUTETUN, MUTTA TENA LADY ANTOI JATKOA TYÖURAAN.

Biaudet on työskennellyt vuodesta 2010 sisäministeriössä vähemmistövaltuutettuna. Koulutukseltaan Biaudet on oikeustieteen ylioppilas. Hänet valittiin vähemmistövaltuutetuksi erivapaudella, vaikka häneltä puuttui virkaan vaadittava loppututkinto ja vaikka virkaan oli useita päteviä, eri vähemmistöjä edustavia hakijoita. Myöhemmin Biaudet valittiin erikoistapauksena vielä kolme kertaa jatkokaudelle, joten hän on nyt toiminut vähemmistövaltuutettuna peräti 20 vuotta. Biaudet’n toimikaudella vähemmistövaltuutetun viraston toiminta on ollut erittäin menestyksellistä: sen budjetti on kolminkertaistunut ja henkilöstömäärä kaksinkertaistunut.

Biaudet kertoo esiintyvänsä mainoksessa nimenomaan valtion virkahenkilönä.

– Meillä on ministeriössä ollut paljon puhetta, että virkahenkilöiden tulisi rohkeammin osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun myös mediassa.

– Olen siis siinä niin sanottuna julkkisvirkkiksenä. Tämä mainos ei ole millään tavalla ristiriidassa toimenkuvani kanssa vaan nimenomaan tukee sitä. Normaali mainoskeikka.

Biaudet on esiintynyt mainoksissa aiemminkin. Parhaiten hänet muistetaan Synsam-optikoiden ”Maailma näyttää kauniimmalta punavihreiden lasien läpi” -kampanjasta. Tekevätkö juuri silmälasit ihmisestä pätevän vähemmistövaltuutetun?

– En nyt ihan noin pitkälle lähtisi… Kyllä siihen tarvitaan myös oikea jäsenkirja ja oikeat ajatukset.

– Leikillisesti voisi sanoa, että lasit tekivät minusta valtuutetun, mutta Tena Lady antoi uskottavuutta ja karismaa, joka mahdollistaa työuran jatkamisen vaikka kahdeksankymppiseksi. Jo viisikymppisenä havaitsin, että tiukassa paikassa meinasi tulla pissit housuun, kun tyttöjen kanssa porukalla kikateltiin, että mitähän hauskaa sitä taas keksittäisiin suomalaisten päänmenoksi.  Ja sehän ei ole virkahenkilön uskottavuuden kannalta hyvä asia, jos näkyy, että on pissit housussa.

– Naisen itseluottamus lähtee alusasusta. Tena Lady on auttanut minua jaksamaan vaikeassa ja vaativassa työssäni erittäin haavoittuvassa asemassa olevien vähemmistöjen parhaaksi.

Lopulta Biaudet myöntää pohjimmiltaan lähteneensä Tena Lady -malliksi puhtaasti taloudellisista syistä.

– Rahan takia. Kun Helsingin keskustassa asuminen on niin kallista kuin se on, niin silloin joutuu miettimään erilaisia ansaintamahdollisuuksia.

Mainospalkkiotaan Biaudet ei paljasta.

– Mutta ei sitä tuollaista ihan ilmaiseksi tee.

Mainokset

7 comments on “Lasit tekivät valtuutetun – Tena Lady pidentää työuraa

 1. reino
  19.2.2013

  Vähemmistövaltuutettu mainostaa silmälaseja

  LASIT TEKEVÄT VALTUUTETUN? Vähemmistövaltuutettu, sisäministeriön virkamies Eva Biaudet mainostaa optikkoketjun mainoskampanjassa silmälaseja. Mainos löytyi eilen esimerkiksi Aamulehdestä.

  Suuren optikkoketjun mainoskampanjassa poseeraa RKP:n ex-ministeri ja -kansanedustaja Eva Biaudet.

  Eva Biuadet kertoo lähteneensä mainokseen rahan takia.

  Biaudet työskentelee nykyään sisäministeriössä vähemmistövaltuutettuna.

  Mainoksen vasemmanpuoleisessa kuvassa pelkällä etunimellä kutsuttu Eva seisoo ilman silmälaseja. Oikeanpuoleisessa kuvassa hymyilevä Eva Biaudet on puolestaan saanut paitsi nenälleen silmälasit myös tittelit vähemmistövaltuutettu ja presidenttiehdokas.

  Vaikka mainoksessa Biaudetia tituleerataan vähemmistövaltuutetuksi, hän sanoo esiintyvänsä mainoksessa yksityishenkilönä eikä valtion virkamiehenä.

  – En usko, että mainokseen on haluttu vähemmistövaltuutettua, vaan nimenomaan Eva Biaudet.

  – Olen siis siinä niin sanottuna julkkiksena. Kuvaukset myös tehtiin vapaapäivänäni.

  Miksi sitten mainoksessa lukee virkanimikkeenne?

  – En ole vähemmistövaltuutettu vain kello 8-16, Jos minusta otetaan kuva lehteen kun olen käynyt illalla teatterissa, niin kyllä silloinkin olen vähemmistövaltuutettu, vaikka en varsinaisesti töissä olisikaan.

  Tekevätkö juuri silmälasit ihmisestä pätevän vähemmistövaltuutetun?

  – En nyt ihan noin pitkälle lähtisi… Ehkä siinä on ajateltu, että silmälasitkin päässä voi olla ihan hyvä tyyppi.

  Luvan kanssa

  Biaudet sanoo lähteneensä silmälasimalliksi puhtaasti taloudellisista syistä.

  – Rahan takia. Kun perheessä on neljä lasta ja asumiskulut ovat suuret, niin silloin joutuu miettimään erilaisia ansaintamahdollisuuksia.

  Lisätöihin hän kertoo saaneensa ministeriöltä luvan.

  – Kun otin tämän viran vastaan, keskustelimme mahdollisuuksista lisäansioihin. Saan sellaisia tehdä, jos ne eivät ole ristiriidassa työni kanssa.

  – Enkä koe, että tämä mainos olisi ristiriidassa toimenkuvani kanssa. Normaali mainoskeikka.

  Mainospalkkiotaan Biaudet ei paljasta.

  – Mutta ei sitä tuollaista ihan ilmaiseksi tee.

  Arviointia

  Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg vahvistaa, että virkamieslainsäädännön mukaan jokaisella ministeriön virkamiehellä on oikeus tehdä vapaa-ajallaan mitä haluaa.

  – Kaikilla on samat säännöt. Mutta pitää aina arvioida, onko se eettisesti oikein eikä siitä tule esteellisyyttä.

  Nerg ei halua tarkemmin arvioida Biaudetin silmälasimainosta ja siinä käytettyjä titteleitä.

  – Se on tehty vapaa-ajalla, en osaa muuta sanoa.

  Tommi Parkkonen / IL

 2. reino
  19.2.2013

  Photoshoppauksia otetaan vastaan. 😉

 3. reino
  19.2.2013

  Anna 20/2010: Eva Biaudet: Vähemmistövaltuutettu puolustaa heikompia
  (kuva1, kuva2)

  Raivo yllätti Eva Biaudet’n.

  Se tuli niin ennalta-arvaamatta, kesken kaiken, tavallisena arkipäivänä.

  Hän istui autossaan, ensimmäisenä jonossa, odottamassa valon vaihtumista vihreäksi, kun joukko skinejä astui edessä kulkevalle suojatielle. Ryhmä ei tehnyt mitään erityistä, vain maleksi ja piti kovaa melua, mutta silti heistä – ajelluista päistä, raskaista maihinnousukengistä ja hihamerkkien koristamista pilottitakeista – uhkui vihaa.

  Evan mielessä vilahtivat hänen adoptiopoikansa Davidin kasvot. Pojan, jolle hän oli joutunut opettamaan, että skinejä nähdessä kannattaa siirtyä toiselle puolelle katua. Pojan, joka Evan yllätykseksi joutui kuuntelemaan kaduilla peräänsä huudeltuja haukkumasanoja ihonvärinsä vuoksi.

  Tunnekuohu sai yleensä rauhallisen naisen toimimaan. Eva siirsi kätensä töötille ja painoi. Pitkään. Uudelleen ja uudelleen, hämmästelevistä katseista piittaamatta.

 4. reino
  20.2.2013

  Evalla kallis vuokra.

 5. Pyrrhos
  20.2.2013

  Jahas, vähemmistövaltuutettu mainostamassa silmälaseja. Tuleekohan tästä traditio? Olisi huvittavaa nähdä Puumalainen jossain vastaavassa mainoksessa:)

 6. reino
  21.2.2013

  Ryppyvoidetta? Lasit tekivät minusta vähemmistövaltuutetun mutta vasta otsarypyt tekivät minusta apulaisoikeuskanslerin.

  null

 7. Pyrrhos
  22.2.2013

  Heh, ryppyvoide kävisi takuulla kaupaksi. Mutta mikäs bolsevikkidemoni sieltä Puumiksen takaa kurkistaa? Ettei vain olisi Mikon paha henki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 19.2.2013 by in Ilta-Pulu uutisoi.
%d bloggers like this: