Suomi 2030

Visio monikulttuurisesta, rikkaasta ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta Suomesta vuonna 2030.

Nettivihakeskustelu ampuu ohi

Keskustelu nettivihasta toimii nähdäkseni ”vihaajien” pussiin, jos ei huomioida ketkä ovat minkäkinlaisen propagandan takana ja mitkä sen motiivit ovat.

Kun käsitellään yhteiskunnallisia vastakkainasetteluja on huomioitava toimijoiden asema (sukupuoli, erilaisiin vähemmistöryhmiin kuuluminen, luokka) ja miten heidän toimintansa liittyy yhteiskuntamme sortaviin valtarakenteisiin. Vihaajien epäpolitisoiminen on oikeistopropagandaa, joka pelaa laitaoikeiston pussiin. Ei ole olemassa “yleistä vihaa”, vaan taustalla on aina toimija, jolla on nimi. Kysymys on lopulta siitä kapinoidaanko sortavia rakenteita vastaan vai yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä vastaan. Toisessa on kyse vapautumisesta, toisessa kahlitsemisesta. Toisessa on kyseessä oikeutettu viha, toisessa rasismi.

Kyse ei myöskään ole pelkästä netti-ilmiöstä. Vähemmistöryhmiin, antifasisteihin ja kirjoittajiin kohdistuva ”viha” saa myös fyysisiä ilmenemismuotoja. Viimeksi lauantaina kansainvälinen seurueemme joutui turvautumaan rikoslain hätävarjelupykälään, kun uusnatsit kuvittelivat voivansa liikkua meidän kaupunkimme kaduilla. Onneksi meillä oli selkeä ylivoima, joten tilanne päättyi onnellisesti ja ihmisvihaajat päätyivät teho-osastolle. Meidän toimintamme oli malliesimerkki neomarxilaisen dialektiikan mukaisesta oikeutetusta vihasta, joka ei kohdistu yksilöihin vaan sortaviin valtarakenteisiin.

Dan Kuusimäki

Mainokset

2 comments on “Nettivihakeskustelu ampuu ohi

 1. reino
  30.5.2013

  Nettivihakeskustelu ampuu ohi
  Facebook note by Dan Koivulaakso (Notes) on Thursday, May 30, 2013 at 1:56pm

  Keskustelu nettivihasta toimii nähdäkseni ”vihaajien” pussiin, jos ei huomioida ketkä ovat minkäkinlaisen propagandan takana ja mitkä sen motiivit ovat. Tähän kuuluu myös pyrkimys kääntää keskustelu äärivasemmistoon, mihin useat päätoimittajat ja oikeistolaiset ministerit ovat pyrkineet.

  Kun käsitellään yhteiskunnallisia vastakkainasetteluja on huomioitava toimijoiden asema (sukupuoli, erilaisiin vähemmistöryhmiin kuuluminen, luokka) ja miten heidän toimintansa liittyy yhteiskuntamme sortaviin valtarakenteisiin. Vihaajien epäpolitisoiminen on oikeistopropagandaa, joka pelaa laitaoikeiston pussiin. Ei ole olemassa “yleistä vihaa”, vaan taustalla on aina toimija, jolla on nimi. Kysymys on lopulta siitä kapinoidaanko sortavia rakenteita vastaan vai yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä vastaan. Toisessa on kyse vapautumisesta, toisessa kahlitsemisesta.

  Kyse ei myöskään ole pelkästä netti-ilmiöstä. Vähemmistöryhmiin, antifasisteihin ja kirjoittajiin kohdistuva ”viha” saa myös fyysisiä ilmenemismuotoja. Viimeksi lauantaina meinasi kansainvälinen seurueemme joutua turvautumaan rikoslain hätävarjelupykälään, kun uusnatsit kuvittelivat määrittävänsä ketkä liikkuvat missä. Onneksi tajusivat, ettemme alistu heidän uhkailulleen, uudelleenarvioivat omat voimansa ja lampsivat lopulta noloina tiehensä.

 2. Juha-Matti Markkula
  31.5.2013

  ”Viimeksi lauantaina meinasi kansainvälinen seurueemme joutua turvautumaan rikoslain hätävarjelupykälään, kun uusnatsit kuvittelivat määrittävänsä ketkä liikkuvat missä. Onneksi tajusivat, ettemme alistu heidän uhkailulleen, uudelleenarvioivat omat voimansa ja lampsivat lopulta noloina tiehensä.”

  Tätä määrittelyä missä kukin saa liikkua, tapahtuu aika useasti myös antifasistien puolelta. Mutta tämmöistä puolin ja toisin-uhkailua se näköjään tulee olemaan aina näiden roskasakkien kesken, roskasakin, joiden kanssa myös arvoisa Koivulaakso hengaa.

  On varmasti paljon asioita, josta voisin olla Koivulaakson kanssa samaa mieltä, mutta itse näen ja koen hänen toimintasa varsin lapselliseksi. Meininki alkaa muistuttamaan niitä yläasteaikoja, jolloin skinit, hiphopparit, punkkarit ja tai muut näitä ryhmittymiä vastustavat keräsivät kylille porukoita pitääkseen kunnon turpakäräjät. Nyt tämä meininki näyttää jatkuvan ”aikuisten” maailmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on 30.5.2013 by in Hyysäri uutisoi.
%d bloggers like this: