Suomi 2030

Visio monikulttuurisesta, rikkaasta ja ihmisoikeuksia kunnioittavasta Suomesta vuonna 2030.

POKE

Poliittisen kasvatuksen keskusvirasto (POKE) on Euroopan unionin toimielin, jossa työskentelee noin 20 000 päätoimista valistajavirkamiestä. Heistä vajaat 400 työskentelee Suomen osavaltion POKE-virastossa.

Poliittisen kasvatuksen keskusviraston tehtävänä on ohjata demokratiaa ja vapautta vahvistavaa ajattelua sekä auttaa ihmisiä tunnistamaan äärimmäisiin poliittisiin suuntiin tähtääviä ilmiöitä.

Virasto käyttää yli miljardi euroa vuodessa kampanjoihin, konsertteihin, näyttelyihin, leireihin, teatteriesityksiin sekä koulu- ja kasarmivierailuihin.

Valistusmateriaalia postitetaan muun muassa kouluille ja urheiluseuroille viisi miljoonaa pakettia vuodessa. Virasto ylläpitää myös laajaa nettisivustoa. Opettajille ja toimittajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa seminaareissa ja tarvittaessa myös puhelimitse.

 

Mainokset

14 comments on “POKE

 1. reino
  6.10.2012

  Toivottavasti Pertti Rönkkö ei haasta minua oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta.

  http://yle.fi/uutiset/virasto_ohjailee_saksalaisten_ajatuksia_-_harhautuneet_voivat_saada_potkut/6302667

  • acc
   16.10.2012

   Ylen uutinen oli kuin jostain dystopiaromaanista ja ikävä kyllä vastannee todellisuutta. Bundeszentrale für politische Bildung on olemassa. Tässä linkki http://www.bpb.de

 2. Harri Eerikäinen
  13.10.2012

  Minusta on hienoa että ajatuspoliisin tehtävät eivät enää lepää niin harvoilla ja hennoilla hartioilla kuin vielä synkässä lähimenneisyydessämme: http://www.harrieerikäinen.fi/blogi/2010/03/15/1

  Ehkä meillä impivaaralaisillakin on vielä toivoa, varsinkin kun kaupunkikeskittymissä on maaseutua runsaammin tarjolla Suomea kehittyneemmistä maista tuotettuja konsulttipalveluita ja mahdollisuuksia ilmaiseen mallioppimiseen sovittelutaidoista, suvaitsevaisuudesta, harmonisesta perhe-elämästä, naisten oikeuksien toteutumisesta ja lasten onnistuneesta varhais- ja tapakasvatuksesta.

 3. Mika
  1.11.2012

  TS 1.11.2012:
  ”..Historiaan liittyviä tarkastelukulmia, sananvalintoja ja niiden kautta syntyviä ajatuksia ohjaa sisäministeriön alainen poliittisen kasvatuksen keskusvirasto.”
  Että näin nykypäivän Saksassa, koska meillä?

 4. reino
  2.11.2012

  ”… me suomalaiset olemme itsepetoksen maailmanmestareita. Me emme suostu ymmärtämään, kuinka harkiten ja määrätietoisesti viholliskuvaa rakennetaan. Emme myöskään tajua, ettei valtiollisen median tehtävänä ole totuuden etsiminen vaan valtaapitävien aseman vahvistaminen.”

  YLEn toimittaja Jarmo Mäkelä aloittaa yllä olevan kappaleen ”Mitä Venäjään ja venäläisiin tulee…”, mutta minun mielestäni se kuvaa erinomaisesti vaikkapa YLEn toimintaa suhteessa suomalaisiin toisinajattelijoihin.

 5. reino
  15.11.2012

  YLE: EU-komission rahoittama työryhmä on luonnostellut ehdotusta, jonka mukaan jatkossa Euroopan alueella internetissä saisi esiintyä ainoastaan omalla nimellä ja kuvalla. Kaikkiin selaimiin tulisi luonnoksen mukaan pakollinen nettisurffailun seuranta.

  http://yle.fi/uutiset/pitaisiko_nimettomana_netissa_esiintyminen_kieltaa/6376174

 6. Kökkö Uu
  4.12.2012

  Vielä on matkaa hikipedian tasolle.

  • reino
   4.12.2012

   Parastansa tässä jokanen koittaa, että sais pulkan kulkemaan. 😉

 7. reino
  6.12.2012

  Texasin San Antonion pohjoinen koulupiiri haluaa valvoa oppilaitaan rfid-etätunnistuskaulanauhalla. Projekti sai huonoa julkisuutta, kun siitä uskonnollisista syistä kieltäytynyt tyttö erotettiin koulusta.

  Tyttö uskoo, että pakolliseksi tuleva rfid-tunniste on Raamatun Ilmestyskirjassa mainittu ”pedon luku”. Johanneksen ilmestyksen kolmannessatoista luvussa puhutaan oikeaan käteen tai otsaan otettavasta merkistä, jota ilman ”ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään”.
  ..

  San Antoniossa suunnitellaan rfid-tunnisteen ottamista käyttöön myös muissa kouluissa, joissa on yhteensä noin 100 000 oppilasta. Järjestelmän tarkoituksena on valvoa ja kannustaa oppilaita osallistumaan oppitunneille.

  Talouselämä

 8. reino
  3.2.2013

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html

  EU-parlamentti aikoo käyttää reilut 2 miljoonaa euroa lehdistön ja eurokriittisten verkkokeskustelujen seurantaan. Tarkoitus on löytää eurokriittisiä nettihäiriköitä ja yrittää keskustella heidän kanssaan EU:sta ja eurosta.

  ”Laadulliseen media-analyysiin” käytettäviä varoja aiotaan käyttää lisää rahaa 1,7 miljoonaa puntaa.

  ”Erityistä huomiota pitää kiinnittää maihin, joissa euroskeptisismi on noussut”, luottamuksellinen dokumentti viime vuodelta toteaa.

  Kampanjan tavoite on seurata verkkokeskusteluja ja osallistua siihen ajoissa, jotta väärät tiedot eivät lähde leviämään.

  Daily Telegraph kertoo nähneensä sisäisiä EU-dokumentteja, jotka pohjustavat ”ennennäkemätöntä” mediakampanjaa ennen vuoden 2014 eurovaaleja.

  Asiakirjanivaskan nimi on ”Political guidelines for the institutional information and communication campaign”. Erityistä huomiota tullaan kiinnittämään maihin, joissa euroskeptisyys on kasvussa.

  Syinä euroskeptisyyden kasvamiseen asiakirjan laatijat lausuvat arvionaan, että ihmiset ovat huomanneet jyrkän ristiriidan todellisuuden (hyvinvoinnin vaarantuminen, kasvava turvattomuus ja taloudellisen vakauden puute) ja EU:n lupausten (vapaus, turvallisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, kukoistavat sisämarkkinat) välillä. Ihmiset eivät enää luota EU:n instituutioihin.

  Aiheesta lisää Verkkomediassa.

 9. reino
  6.2.2013

  Mitä Britannian vihreät haluavat tehdä väärinajattelijoille:

  Tämä on siis ihan aito vihreiden oma mainoskampanja hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseksi. Ne, jotka eivät halua osallistua kampanjaan räjäytetään palasiksi.

 10. reino
  25.2.2013

  Paul Weston: Britain’s Liberal Death Wish

  Muslimijengit raiskaavat ja parittavat valkoisia pikkutyttöjä. Samaan aikaan poliisi keskittyy edustamaan moninaisuuden kaikkia kuutta tai yhdeksää säiettä. Tiesitkö, että moninaisuudessa voi olla jopa yhdeksän eri säiettä?

  ”At Thames Valley Police we are committed to delivering a high quality service to all members of our communities, irrespective of age, disability, gender, race, religion, belief or sexual orientation. We serve a large and diverse community in the Thames Valley, and it is absolutely vital that our officers and staff are able to engage with different sections of our community and deliver a police service that is truly citizen-focused.

  We warmly welcome people into Thames Valley Police from black and minority ethnic groups. Recruiting people from black and minority ethnic groups is a high priority for the Force. We strive to be an employer of choice for all sections of the community.

  We recognise that having a diverse organisation makes us more approachable and relevant to our communities. There are many ethnic groups across Thames Valley and it is important that we reflect the diversity of the communities that we serve and represent the six strands of diversity.

  Community and Diversity officers (CaDOs) build links with the diverse communities in Thames Valley. They also address issues affecting those communities and advise the Force if there are community tensions in order that they can be resolved as soon as possible. CaDOs can advise you on the nine strands of diversity: age, disability, gender reassignment, marriage and civil partnership, pregnancy and maternity, race, religion or belief, sex (gender), and sexual orientation.”

 11. reino
  2.8.2013

  LO-ammattiliitto toimiin rasismia vastaan

  LO-ammattiliitto ryhtyy nyt tehoiskuun arkipäivän rasismia vastaan. 100 000 luottamustehtävissä toimivaa jäsentä ympäri maata koulutetaan torjumaan olemassa olevia ongelmia.

  – Syrjäytyminen on lisääntynyt yhteiskunnassa, sanoo Hanna Haraldsen, Itä-Kronobergin LO-osaston puheenjohtaja.

  “Landsorganisationen i Sverige” eli LO on 14 ammattiliiton yhteenliittymä. Nyt ne ryhtyvät toimiin rasismia vastaan valtakunnallisessa projektissa, jossa jäsenet koulutetaan kysymyksen suhteen.

  Koulutus toteutetaan luentoina ja ryhmäkeskusteluina. Hanna Haraldsenilla on puolalainen tausta ja hän on yksi kouluttajista. Hänestä on tärkeää toteuttaa tämä projekti. Haraldsen toivoo, että se tuottaa tuloksia, sillä hänen mukaansa rasismista tulee yhä selvempää ja selvempää yhteiskunnassa.

  Ihmiset kommentoivat asioita, joita ei pitäisi kommentoida, ja sellaista tapahtuu jopa meidän liitossa toimivien keskuudessa. Monet sanovat olevansa ihmisten tasa-arvon kannalla, mutta silti sama henkilö voi sanoa: “Tuolta tulee yksi niistä, joilla on huntu.” Ei ole okei sanoa sellaista. Rasismi on lisääntynyt, niin se vain on, sanoo Hanna Haraldsen.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5601928

 12. reino
  6.11.2013

  Sana integraatio korvataan Saksassa termillä ”itsestään selvä oikeus olla mukana ja saada oma osansa”. Maahanmuutto on luonnollista, ihanaa ja väistämätöntä.

  Ei mikään integraatio, vaan DSAATUP, „den selbstverständlichen Anspruch auf Teilhabe und Partizipation“. Suomeksi isoomsoo.

  http://www.nwzonline.de/cloppenburg/politik/zuwanderung-wird-um-zehn-prozent-steigen_a_9,4,1596776842.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: